Recepty > omáčky > rajčatovo-máslová omáčka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
200 g másla, 1 lžička octové esence, 2 šalotky, 4 zrnka pepře, 4 žloutky, pepř, sůl, 2 lžíce rajčatového protlaku, 8 lžic vody
Jak připravit tento recept:
Rozpustíme máslo. Svaříme vodu, octovou esenci, nasekanou šalotku, rozdrcené kuličky pepře a sůl, propasírujeme přes síto. Do vychlazeného základu vmícháme žloutek. Přidáváme rozpuštěné máslo a mícháme do zhoustnutí. Nakonec přidáme rajčatový protlak a dochutíme solí a pepřem.
Další recepty:
Svíčková omáčka na smetaně s kynutým knedlíkem.
Kuřecí nudličky s ananasem podáváme s vařenou neochucenou rýží.
Italská rajčatová omáčka přikrytá poklicí.
Máslová bábovka přímo z trouby.
Sýrová omáčka kterou ochutíme žloutky a máslem.
Tvarohové knedlíky s broskvemi pokapeme trochou rozpuštěného tuku.
Kuřecí vývar s noky ozdobíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Rýžová kaše s meruňkami i se šťávou.
Rajská omáčka s masovými kuličkami a kynutým knedlíkem.
Dýňová polévka se zázvorem posypaná nalámanými sušenkami.
Čatní z cukety obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.
Máslové noky do polévky necháme povařit.
Špagety Carbonara česky uhlířské.
Rajčatová polévka z protlaku
Dozvíte se zde, jak se připravuje rajčatovo-máslová omáčka a recept na přípravu.