Recepty > omáčky > rajčatový dip
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
2-3 rajčata, 200 ml nízkotučného bílého jogurtu, 100 ml smetany, sůl, trocha mletého bílého pepře, špetka mleté červené papriky
Jak připravit tento recept:
Rajčata nakrájíme a rozmixujeme. V misce smícháme smetanu s nízkotučným jogurtem a rozmixovanými rajčaty, osolíme a dochutíme trochou pepře a mleté červené papriky. Rajčatový dip můžeme vylepšit rajčatovým protlakem. Podáváme ke grilovanému masu.
Další recepty:
Ruský boršč do kterého přidáme lžíci zakysané smetany.
Sýrová omáčka kterou ochutíme žloutky a máslem.
Rajčatová polévka s bazalkou kterou ozdobíme šlehačkou.
Dip k masu necháme vychladit.
Nadýchaný perník polijeme čokoládou.
Svíčková omáčka na smetaně s kynutým knedlíkem.
Bylinková majonéza kterou dochutíme.
Italská rajčatová omáčka přikrytá poklicí.
Kuře na skořici pečeme, dokud není kůrčička zlatohnědá.
Rajčatový koláč podáváme horký s podmáslím nebo acidofilním mlékem.
Kuře pečené na zakysané smetaně podáváme s vařenými bramborami a kompotem.
Rajská omáčka s masovými kuličkami a kynutým knedlíkem.
Majonézový dip doochutíme solí, pepřem a cukrem.
Brusinková omáčka k masu
Dozvíte se zde, jak se připravuje rajčatový dip a recept na přípravu.