Recepty > hovězí maso > rajská omáčka s hovězím
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 kg hovězíha masa, 1 kostka masoxu, 1-2 cibule, 5 lžic oleje, 2 plechovky velkého rajského protlaku, 8 kuliček nové koření, 1,5 lžíce tymiánu, 2 bobkové listy, pepř, 40 g másla, 40 g hladké mouky, cukr, sůl
Postup přípravy:
Hovězí maso omyjeme, společně s kostkou masoxu vložíme do Papinova tlakového hrnce a vaříme doměkka (něco málo přes hodinu).
Cibuli pokrájíme na malé kostičky a na oleji restujeme dotmava (nesmíme ji ovšem spálit). Když je cibule hnědá, přidáme rajské protlaky, koření a asi 5 minut za stálého míchání vaříme. Takto připravený základ zalijeme vývarem z uvařeného masa. Z másla a mouky si připravíme tmavou jíšku, kterou vmícháme do omáčky. Necháme asi 15 minut povařit a přes jemné síto přecedíme. Rajskou omáčku podle chuti osladíme, osolíme a můžeme podávat.
Můžeme zahustit smetanou na vaření.
Další recepty:
hovězí guláš, svíčková omáčka na smetaně, hovězí rosbíf, zelné závitky, hovězí závitky s meruňkami, ruský boršč, rajská omáčka s hovězím masem, gulášová polévka, rajská omáčka, debrecínské roštěnky, hovězí vývar s játrovými knedlíčky, hovězí rolka se šunkou a sýrem
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.