Recepty > polévky > rajská polévka doplněná rýží
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 plechovka rajského protlaku (140 g), 4 lžíce oleje, 1 vrchovatá lžíce hladké mouky, 3 kuličky nového koření, 3 kuličky celého pepře, 1 bobkový list, kousek cibule, sůl, pepř, 1 dl mléka nebo smetany, 1 litr vody, zelená petrželka, hrst vařené rýže nebo vařených drobných těstovin
Recept na přípravu:
V hrnci rozpálíme olej, přisypeme mouku a za stálého míchání upražíme světlou jíšku. Přilijeme studenou vodu, rozmícháme, přidáme koření, cibuli, osolíme a vaříme asi 15 minut. Vyndáme z polévky kuličky koření a bobkový list, nakonec přidáme protlak, zjemníme smetanou nebo mlékem a ještě necháme přejít varem. Dochutíme solí a pepřem, a do hotové polévky dáme uvařenou rýži nebo těstoviny. Při podávání na talíři posypeme sekanou petrželkou.
Další recepty:
Rychlá česnečka s osmaženými kostičkami housky.
Rychlá česnečka se sýrem a topinkou.
Jihočeská bramboračka kterou ochutíme octem.
Rajská polévka se sýrem který přelijeme.
Zelňačka s mrkví je nejlepší druhý den.
Bramboračka s houbami je vařená do změknutí brambor i hub.
Rajská polévka s ovesnými vločkami kterou ozdobíme kysanou smetanou.
Tvarohová pomazánka s tuňákem na chléb.
Kuřecí vývar s nudlemi dochucená nadrobno nasekanou petrželkou.
Rychlá znojemská omáčka kterou podáváme s vhodnou přílohou.
Hovězí na česneku vaříme do změknutí masa.
Rajská polévka z protlaku se zavařenými těstovinami.
Krémová zelňačka do které přidáme drcený česnek a smetanu.
Rajská polévka s rýží
Rajská polévka doplněná rýží přináší na talíře svoji chuť.