Recepty

Recepty > polévky > rajská polévka s bazalkou z protlaku

Rajská polévka s bazalkou z protlaku recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

3 lžíce olivového oleje, 1 lžíce mouky, 1 malá cibulka, 4 kuličky nového koření, 2 bobkové listy, 1 plechovka rajčatového protlaku (140 g), 1 lžička cukru, hrst polévkových nudlí, 80 ml mléka, sůl, bazalka

Recept na přípravu:

Na rozehřátý olej nasypeme mouku a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku. Zředíme litrem vody a rozmícháme. Osolíme, přidáme celou cibuli, nové koření, bobkové listy a necháme vařit asi 15-20 minut. Pak z polévky vyjmeme cibuli, kuličky koření a bobkové listy. Vyklopíme do ní protlak, osladíme, rozmícháme, znovu přivedeme k varu, a zavaříme nudle. Hotovou polévku zjemníme trochou mléka, případně podle chuti dosolíme. Na talíři posypeme posekanými lístky bazalky.

Další recepty:
Houbovka se smetanou a pečivem.
Cuketový kotlík podáváme s chlebem.
Bramboračka s houbami vařená do změknutí brambor.
Zeleninová polévka s houbami můžeme dochutit smetanou.
Španělská česnečka do které vmícháme vejce prošlehaná se sýrem.
Česnekový oukrop nalijeme na chléb.
Krémová česnečka s brambory.
Kuřecí česnečka dochucená prolisovaným česnekem.
Koprovka s vejcem uvařeným natvrdo.
Rajská omáčka s masovými kuličkami a kynutým knedlíkem.
Cuketová polévka se sýrem na kterou nasypeme zelenou petrželkou.
Polévka z červené řepy kterou zahustíme a krátce povaříme.
Jemná cibulačka do které přidáme mléko s rozšlehaným vejcem.
Rajská polévka s bazalkou

Recepty
Motto

Rajská polévka s bazalkou z protlaku přináší na české talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.