Recepty > polévky > rajská polévka s kroupami
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 hrsti krup, 3 lžíce oleje, 1 malá cibule, 1 mrkev, 1 petržel, 1 vrchovatá lžíce hladké mouky, 1 plechovka rajčatového pyré (190 g), 1 kostka zeleninového bujónu, sůl, mletý pepř, 2 bobkové listy, zelená petrželka
Recept na přípravu:
Propláchnuté kroupy vsypeme do hrnce s trochou rozpáleného oleje a za stálého mícháni osmažíme. Zalijeme studenou vodou, osolíme a uvaříme doměkka (asi 30 minut). Měkké kroupy scedíme. Na rozehřátém oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme nadrobno pokrájenou mrkev a petržel a společně osmažíme. Přisypeme mouku a za stálého míchání usmažíme zelninovou jíšku. Zalijeme 1,2 litrem vody, osolíme, přihodíme bujón a vaříme pět minut. Poté přidáme pyré, opepříme, zamícháme a necháme přejít varem. Do polévky vložíme uvařené kroupy a posekanou zelenou nať.
Další recepty:
Rychlá česnečka s osmaženými kostičkami housky.
Rajská polévka s ovesnými vločkami kterou ozdobíme kysanou smetanou.
Rychlá česnečka se sýrem a topinkou.
Rajská polévka z protlaku se zavařenými těstovinami.
Krémová zelňačka do které přidáme drcený česnek a smetanu.
Jihočeská bramboračka kterou ochutíme octem.
Rajská polévka se sýrem který přelijeme.
Zelňačka s mrkví je nejlepší druhý den.
Bramboračka s houbami je vařená do změknutí brambor i hub.
Omáčka na špagety z rajčat kterou rozmixujeme, osolíme a okyselíme.
Kuřecí vývar s nudlemi dochucená nadrobno nasekanou petrželkou.
Bramboračka s kroupami do níž vmícháme posekanou petrželovou nať.
Hovězí na česneku vaříme do změknutí masa.
Rajská polévka s rýží
Rajská polévka s kroupami přináší na talíře svoji chuť.