Recepty

Recepty > rajčata > rajská polévka s krupičkovými knedlíčky

Rajská polévka s krupičkovými knedlíčky recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 větší cibule, kousek másla, 500 g rajského protlaku, polohrubá mouka, 10 lžiček cukru, oregano, masox, zakysaná smetanaKedlíčky: 1 vejce, 2-3 lžíce krupice, sůl

Postup přípravy:

Ve větším hrnci necháme rozehřát máslo, na kterém osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli. Když cibule zezlátne, přidáme rajský protlak, který doředíme vodou a chvíli povaříme. Mezitím si uděláme zásmážku z másla a polohrubé mouky. Když je zásmážka hotová, zalijeme ji za míchání studenou vodou. Poté zásmažku vlijeme do polévky a necháme zavařit, dochutíme-masoxem, oreganem a cukrem podle chuti. Nakonec si uděláme knedlíčky - rozšleháme vejce, přidáme krupici a sůl a přes haluškovač nebo ploché struhadlo protlačíme do polévky. Zavaříme a podáváme na talíři s lžičkou zakysané smetany pro zjemnění.

Recepty na další jídla:
Rajská omáčka s masovými kuličkami a kynutým knedlíkem.
Mrkvová polévka s rýží a vaječným žloutkem.
Plněná rajčata poklademe na plech a upečeme.
Rychlá rajská polévka získá díky šlehačce jemnější chuť.
Játrová omáčka s rýží kterou uvaříme dle návodu.
Rajská omáčka s knedlíkem.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky přeje dobrou chuť.
Rajská polévka s těstovinami které při podávání rozdělíme do polévky na talířích.
Nakládaná zelená rajčata s cibulí sterilujeme po dobu 10-12 minut.
Zapečená plněná rajčata podáváme horká s topinkami nebo bílou vekou.
Drožďové knedlíčky zavaříme ve vařící se polévce.
Plněná rajčata podávaná jako studený předkrm

Recepty
Motto

Recept, podle kterého je hračka připravit rajská polévka s krupičkovými knedlíčky.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.