Recepty

Recepty > polévky > rajská polévka s ovesnými vločkami z protlaku

Rajská polévka s ovesnými vločkami z protlaku

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 cibule, 1 malá plechovka rajského protlaku (80 g), 3 lžíce ovesných vloček, 1 lžíce hladké mouky, 2 lžíce oleje, sůl, mletý pepř, 2 bobkové listy, 4 kuličky nového koření, 2 lžičky cukru, pažitka

Recept na přípravu:

V hrnci zahřejeme olej, na kterém necháme zpěnit nadrobno nakrájenou cibuli. Zasypeme moukou a za stálého míchání usmažíme světlou cibulovou jíšku. Zalijeme studenou vodou (cca 1-1,2 litru) a rozmícháme. Osolíme, opepříme, přidáme bobkový list, nové koření, ovesné vločky a vaříme, až jsou vločky měkké (cca 15 minut). Přidáme rajský protlak, dobře rozmícháme, podle chuti osladíme, případně dosolíme a necháme přejít varem. Do hotové polévky vmícháme posekanou pažitku a dále nevaříme.

Další recepty:
Rychlá znojemská omáčka kterou podáváme s vhodnou přílohou.
Zelňačka s mrkví je nejlepší druhý den.
Rychlá česnečka s osmaženými kostičkami housky.
Hovězí na česneku vaříme do změknutí masa.
Rajská polévka s ovesnými vločkami kterou ozdobíme kysanou smetanou.
Jihočeská bramboračka kterou ochutíme octem.
Rajská polévka z protlaku se zavařenými těstovinami.
Rychlá česnečka se sýrem a topinkou.
Krémová zelňačka do které přidáme drcený česnek a smetanu.
Rajská polévka se zelím a čerstvým chlebem.
Tvarohová pomazánka s tuňákem na chléb.
Bramboračka s houbami je vařená do změknutí brambor i hub.
Kuřecí vývar s nudlemi dochucená nadrobno nasekanou petrželkou.
Rajská polévka s těstovinami a paprikou recept

Recepty
Motto

Rajská polévka s ovesnými vločkami z protlaku přináší na talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.