Recepty > polévky > rajská polévka s ovesnými vločkami z rajčat
Suroviny potřebné pro přípravu:
6-8 rajčat, 1 mrkev, 1 petržel, 2 vrchovaté lžíce ovesných vloček, 2 lžíce oleje, 1 lžíce hladké mouky, 2 bobkové listy, 4 kuličky nového koření, sůl, bílý mletý pepř, 1 kostka zeleninového bujónu, zelená petrželka, tvrdý sýr
Recept na přípravu:
Rajčata spaříme vroucí vodou, přelijeme studenou, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Očištěnou kořenovou zeleninu pokrájíme na malé kousky. Na rozpálený olej vsypeme mouku a za stálého míchání upražíme světlou jíšku. Přidáme rajčata, promícháme a chvíli podusíme. Pak přilijeme studenou vodu (asi 1 litr), přidáme mrkev a petržel, bobkové listy, nové koření, ovesné vločky, osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Kdo chce, přidá bujón. Vaříme asi 20 minut. Z uvařené polévky vylovíme koření. Na talíř dáme hromádku nastrouhaného sýra a zalijeme horkou polévkou. Posypeme zelenou petrželkou.
Další recepty:
Rychlá česnečka se sýrem a topinkou.
Rajská polévka z protlaku se zavařenými těstovinami.
Krémová zelňačka do které přidáme drcený česnek a smetanu.
Rychlá česnečka s osmaženými kostičkami housky.
Jihočeská bramboračka kterou ochutíme octem.
Rajská polévka se sýrem který přelijeme.
Zelňačka s mrkví je nejlepší druhý den.
Bramboračka s houbami je vařená do změknutí brambor i hub.
Rajská polévka s ovesnými vločkami kterou ozdobíme kysanou smetanou.
Omáčka na špagety z rajčat kterou rozmixujeme, osolíme a okyselíme.
Kuřecí vývar s nudlemi dochucená nadrobno nasekanou petrželkou.
Rychlá znojemská omáčka kterou podáváme s vhodnou přílohou.
Hovězí na česneku vaříme do změknutí masa.
Rajská polévka s rýží
Rajská polévka s ovesnými vločkami z rajčat přináší na talíře svoji chuť.