Recepty

Recepty > rajčata > rajská polévka s rýží

Rajská polévka s rýží recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

4 lžíce oleje (optimálně olivového), 1 vrchovatá lžíce hladké mouky, 1 plechovka rajského protlaku (140 g), 3 kuličky nového koření, 3 kuličky pepře, 1 bobkový list, kousek cibule, sůl, mletý pepř, 1 dl mléka nebo smetany, hrst vařené rýže, zelená petrželka

Postup přípravy:

K rozehřátému oleji přisypeme mouku a za stálého míchání si připravíme světlou jíšku. Přilijeme litr studené vody, rozmícháme, přidáme koření, cibuli, osolíme a vaříme asi 15 minut. Z polévky odstraníme kuličky koření a bobkový list, přidáme protlak, zjemníme smetanou nebo mlékem a necháme ještě přejít varem. Dochutíme solí a pepřem a do hotové polévky přidáme uvařenou rýži. Na talíři posypeme nasekanou petrželkou.

Recepty na další jídla:
Plněná rajčata poklademe na plech a upečeme.
Rychlá rajská polévka získá díky šlehačce jemnější chuť.
Játrová omáčka s rýží kterou uvaříme dle návodu.
Rajská omáčka s knedlíkem.
Kuřecí nudličky s rýží usmažíme na oleji.
Rajská polévka s těstovinami které při podávání rozdělíme do polévky na talířích.
Nakládaná zelená rajčata s cibulí sterilujeme po dobu 10-12 minut.
Zapečená plněná rajčata podáváme horká s topinkami nebo bílou vekou.
Bramboračka s houbami které vaříme do změknutí.
Rajská omáčka s masovými kuličkami a kynutým knedlíkem..
Mrkvová polévka s rýží a vaječným žloutkem.
Plněná rajčata podávaná jako studený předkrm

Recepty
Motto

Recept, podle kterého je hračka připravit rajská polévka s rýží.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.