Recepty > polévky > rajská polévka s rýží a strouhaným sýrem
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
50 g slaniny, 30 g cibule, 250 g rajčat, 100 g strouhaného čedaru, 4 lžíce rýže, 1 lžíce sekané petrželové natě, masový vývar, sůl, mletý pepř, snítka bazalky
Recept na přípravu:
Na slanině osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme oloupaná nakrájená rajčata, sůl, pepř a chvíli dusíme. Potom zalijeme vývarem, přidáme přebranou rýži, bazalku a vaříme na mírném ohni tak dlouho, až je rýže měkká. Nakonec polévku posypeme sekanou petrželovou natí a strouhaným sýrem.
Další recepty:
Bramborový guláš s fazolemi podáváme s chlebem.
Italská rajčatová omáčka kterou zjemníme máslem.
Koprová kulajda do níž vmícháme na kousky pokrájená vejce.
Jemná cibulačka je ochucena nadrobno nakrájenou pažitkou.
Houbovka se smetanou a pečivem.
Rajská polévka s těstovinami různého tvaru.
Rajská omáčka s hovězím masem a vhodnou přílohou.
Cuketová polévka se sýrem kterým ji posypeme.
Pórková polévka s drožďovými knedlíčky a vegetou pro dochucení.
Zelňačka s mrkví chutná nejlépe druhý den.
Kulajda s koprem a vejci pokud ji máme radši sladší, přidáme cukr.
Tortellini se sýrem a houbami těstoviny přimícháme do omáčky.
Zelňačka s fazolemi do které přilijeme šlehačku.
Rajská polévka s rýží
Ochutnejte recept rajská polévka s rýží a strouhaným sýrem.