Recepty > rajčata > rajská polévka se sýrovými knedlíčky
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 větší rajčatový protlak, 1 cibule, 40 g másla, 40 g hladké mouky, 1 lžička červeného vína, nové koření, sůl, bobkový list, tyminán, mletý pepř, 150 g šunky, 150 g sýru ementál, 1 vejce, lžíce hrubé mouky
Postup přípravy:
Z rozehřátého másla a mouky si připravíme světlou jíšku, zalijeme 1500 ml vody, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, v plátýnku zabalené koření, sůl, mlwetý pepř a mírně povaříme. Přidáme rajský protlak a polévku opět necháme přejít varem. Nakonec přilijeme červené víno a dle chuti osolíme. Poté si připravíme sýrové knedlíčky: ementál nastrouháme, přidáme vajíčko, hrubou mouku a vypracujeme husté těsto. Lžičkou vykrajujeme malé knedlíčky, které smažíme na oleji. Šunku nakrájíme na tenké proužky a spolu s osmaženými knedlíčky vložíme do hlubokého talíře. Na talíři sýrové knedlíčky přelijeme horkou polévkou a podáváme.
Recepty na další jídla:
Játrová omáčka s rýží kterou uvaříme dle návodu.
Zapečená plněná rajčata podáváme horká s topinkami nebo bílou vekou.
Rajská omáčka s masovými kuličkami a kynutým knedlíkem.
Mrkvová polévka s rýží a vaječným žloutkem.
Plněná rajčata poklademe na plech a upečeme.
Rychlá rajská polévka získá díky šlehačce jemnější chuť.
Rajská omáčka s knedlíkem.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky přeje dobrou chuť.
Rajská polévka s těstovinami které při podávání rozdělíme do polévky na talířích.
Nakládaná zelená rajčata s cibulí sterilujeme po dobu 10-12 minut.
Drožďové knedlíčky zavaříme ve vařící se polévce.
Rajská polévka s krupičkovými knedlíčky
Recept, podle kterého je hračka připravit rajská polévka se sýrovými knedlíčky.