Recepty > polévky > rajská polévka se zeleninou a těstovinami
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 větší cibule, hrstka kořenové zeleniny pokrájené na kousky, 2 lžíce olivového oleje, 1 malá plechovka rajského protlaku, 80 g těstovin tortellini se šunkou, hrst čerstvého hrášku, čerstvá bazalka, sůl, mletý pepř, zeleninový bujón
Recept na přípravu:
V hrnci rozpálíme olej, přisypeme nadrobno pokrájenou cibuli a zeleninu a za stálého míchání osmahneme dozlatova. Zalijeme studenou vodou (cca 1,3 l), osolíme, opepříme, přidáme bujón a přivedeme k varu. Do vařící polévky nasypeme tortellini a na mírném ohni vaříme. Po 10 minutách varu přidáme protlak a hrášek a dovaříme do změknutí těstovin. Podle chuti dosolíme, případně přidáme špetku cukru. Při podávání na talíři posypeme polévku nasekanými lístky bazalky.
Další recepty:
Rychlá česnečka s osmaženými kostičkami housky.
Hovězí na česneku vaříme do změknutí masa.
Rybí polévka z tresky filé.
Jihočeská bramboračka kterou ochutíme octem.
Rybí polévka z kapřích hlav s osmaženým rohlíkem.
Rychlá česnečka se sýrem a topinkou.
Rychlá znojemská omáčka kterou podáváme s vhodnou přílohou.
Krémová zelňačka do které přidáme drcený česnek a smetanu.
Rajská polévka se zelím a čerstvým chlebem.
Tvarohová pomazánka s tuňákem na chléb.
Bramboračka s houbami je vařená do změknutí brambor i hub.
Kuřecí vývar s nudlemi dochucená nadrobno nasekanou petrželkou.
Zelňačka s mrkví je nejlepší druhý den.
Rajská polévka s těstovinami a paprikou recept
Rajská polévka se zeleninou a těstovinami přináší na talíře svoji chuť.