Recepty > polévky > rajská polévka z konzervovaných loupaných rajčat
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 konzervy loupaných rajčat, 1-2 kostky zeleninového bujónu, 4 stroužky česneku, 1 cibule, olej, bazalka, sůl, pepř
Recept na přípravu:
Cibuli oloupeme, nasekáme a osmahneme ji na troše oleje. Poté přidáme loupaná rajčata i ze šťávou, promícháme, přidáme oloupané česneky a vše po chvíli zalijeme necelým půldruhým litrem vody. Přidáme kostku bujónu (jestli je na půl litru tak dvě a nebo pokud máme čistý zeleninový vývar tak jím nahradíme vodu a bujón nemusíme přidávat) a vše dvacet minut povaříme, v polovině vaření přidáme bazalku podle chuti. Na konci rajskou polévku rozmixujeme, ochutnáme případně osolíme a opepříme podle chuti, necháme přejít varem a podáváme. Tato rajská polévka nejlépe chutná s nastrouhaným sýram a případně kopečkem zakysané smetany.
Další recepty:
Hráškový krém z čerstvého hrášku.
Cibulačka z červené cibule kterou podáváme se zapečenými sýrovými toustíky.
Fazolačka s uzeným masem a bramborem.
Rajská omáčka z čerstvých rajčat s houskovým knedlíkem.
Tukožroutská polévka v jídelníčku.
Soljanka z ryby se zelím.
Jogurtová marináda na řízky které pak smažíme na rozehřátém oleji.
Postní polévka chutná i v době půstu.
Rychlá francouzská cibulačka je hotová rychle a chutně.
Avgolemono je v Řecku také velmi oblíbená.
Španělská česnečka do které vmícháme vejce prošlehaná se sýrem.
Rybí polévka s rajčaty a smaženou houskou.
Houbová soljanka kterou podáváme s bílým pečivem.
Rajská polévka s bazalkou
Rajská polévka z konzervovaných loupaných rajčat má své kouzlo.