Recepty

Recepty > polévky > rajská polévka z protlaku s kapáním

Rajská polévka z protlaku s kapáním

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, 1 hřebíček, 3 kuličky pepře, 2 kuličky nového koření, 1 litr vody, 1 cibule, 1 rajský protlak, 1 bobkový list, 1 špetka tymiánu, pažitka, sůl, 1 vejce, 1 lžíce dětské krupičky

Recept na přípravu:

V hrnci rozehřejeme máslo, zaprášíme hladkou moukou a připravíme světlou jíšku, kterou za stálého míchání zalijeme vodou. Přidáme celou menší oloupanou cibuli, bobkový list, celý pepř, nové koření, hřebíček a špetku tymiánu. Vmícháme větší rajčatový protlak, osolíme a vaříme 15 minut. Polévku přecedíme a přivedeme k varu. Na kapání smícháme v misce vejce s dětskou krupičkou. Kapání zavaříme, krátce povaříme a odstavíme. Polévku ochutíme a přidáme nasekanou pažitku.

Další recepty:
Jihočeská bramboračka kterou ochutíme octem.
Kuřecí vývar s nudlemi dochucená nadrobno nasekanou petrželkou.
Rychlá znojemská omáčka kterou podáváme s vhodnou přílohou.
Zelňačka s mrkví je nejlepší druhý den.
Rychlá česnečka s osmaženými kostičkami housky.
Hovězí na česneku vaříme do změknutí masa.
Rajská polévka s ovesnými vločkami kterou ozdobíme kysanou smetanou.
Rajská polévka z protlaku se zavařenými těstovinami.
Rychlá česnečka se sýrem a topinkou.
Krémová zelňačka do které přidáme drcený česnek a smetanu.
Rajská polévka se zelím a čerstvým chlebem.
Tvarohová pomazánka s tuňákem na chléb.
Bramboračka s houbami je vařená do změknutí brambor i hub.
Rajská polévka s těstovinami a paprikou recept

Recepty
Motto

Rajská polévka z protlaku s kapáním přináší na talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.