Recepty

Recepty > polévky > rajská polévka ze zeleninového bujonu

Rajská polévka ze zeleninového bujonu

Suroviny potřebné pro přípravu:

2 plné lžíce másla nebo sádla, 2 plné lžíce hladké mouky, 2 litry studené vody, 2 velké rajské protlaky, 3 bobkové listy, 2 mrkve, 1 celeru, kostka zeleninového bujonu, 1 porcovaný sáček rýže, sůl, cukr, špetka harmonie chuti, citrón nebo ocet, sekaná zelená petrželka

Recept na přípravu:

Z másla nebo sádla a hladké mouky si připravíme jíšku a zalijeme ji studenou vodou. Dobře metličkou rozšleháme a přidáme rajské protlaky, bobkový list a na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu. Vaříme za častého míchání. Přidáme kostku bujonu, vysypeme pytlík propláchnuté rýže a vaříme za občasného míchání doměkka. Dochutíme solí, cukrem, případně ochucovadlem a citrónovou šťávou nebo octem. Ozdobíme sekanou zelenou petrželkou. Jako vložku můžeme místo rýže použít nočky.

Další recepty:
Pohanková polévka se zeleninou a vejcem.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem.
Česnečka se sýrem kterým nešetříme.
Houbovka se smetanou chutná s pečivem.
Oukrop z bramborového vývaru.
Zeleninová polévka s kukuřicí a rajčaty kterou nakonec posypeme koriandrem.
Originální italský recept na Minestrone kterou posypeme sýrem.
Kulajda ze sušených hub do které přes síto přilijeme smetanu.
Rajská omáčka z protlaku.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Jihočeská bramboračka dochucená octem.
Čočková polévka má kyselejší chuť.
Salátová polévka

Recepty
Motto

Rajská polévka ze zeleninového bujonu má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.