Recepty

Recepty > polévky > rajský krém se sýrovými tyčinkami

Rajský krém se sýrovými tyčinkami

Suroviny potřebné pro přípravu:

konzervovaná loupaná rajská jablka, brambora, máslo, jarní cibulka, sladká smetana, hladká mouka, vejce, parmazán, čerstvý tymián, pepř, sůl, hrubá mořská sůl

Recept na přípravu:

V hrnci rozpustíme máslo, na kterém osmahneme drobně pokrájenou cibulku, ale jen tak, aby zprůsvitněla. Přidáme rajská jablíčka. Zalijeme vroucí vodou, uvedeme do varu a přidáme bramboru nakrájenou na drobné kostičky, spolu se snítkou čerstvého tymiánu. Vaříme na mírném plameni asi 20 minut. Vyjmeme tymián a polévku důkladně rozmixujeme, přidáme smetanu, promícháme a podle chuti osolíme a opepříme. Mezitím si připravíme sýrové tyčinky. Do hladké mouky prosáté se lžičkou soli vyklepneme vaječný žloutek, promícháme se strouhaným parmazánem a přidáme chladné, na kousky nakrájené máslo. Vypracujeme tužší, ale vláčné těsto. Necháme ho na chladném místě chvíli odpočinout. Pak ho mezi dvěma fóliemi rozválíme na obdélník. Vykrajujeme tyčinky, které potíráme vaječným bílkem a sypeme hrubou mořskou solí. Pečeme v troubě předem vyhřáté na 180 °C cca 15 minut. Polévku podáváme se sýrovými tyčinkami a sypanou čerstvým sekaným tymiánem.

Další recepty:
Hovězí plátky na houbách podle chuti zahustíme.
Zelňačka s uzeným masem do které přidáme prolisovaný česnek.
Fazolačka se smetanou kterou můžeme mírně dokyselit octem.
Krkonošské kyselo podáváme s brambory.
Polévka z fazolových lusků s pokrájeným libečkem a vegetou.
Pórková polévka s taveným sýrem a nasekanou petrželkou.
Smažený hermelín se šunkou osmažíme z obou stran dozlatova.
Koprová kulajda do které vmícháme pokrájená vejce.
Hovězí polévka s noky které vyplavou na povrch.
Pikantní zelňačka s brambory.
Babiččina bramboračka s česnekem.
Fazolový krém do kterého vmícháme ušlehanou smetanu.
Kyselica s klobásou nakrájenou na kolečka.
Rajčatová polévka s bazalkou

Recepty
Motto

Rajský krém se sýrovými tyčinkami má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.