Recepty

Recepty > vánoční cukroví > rakouské vánoční cukroví

Rakouské vánoční cukroví

Potřebné suroviny:

3 vejce uvařená natvrdo, 175g másla, 5 dkg moučkového cukru, 1 balení vanilkového cukru, 250g polohrubé mouky, trocha soli, 1/2 lžičky skořice, 1/2 lžičky kardamomu (je nutný pro neobvyklou chuť), 50g mletých mandlí, marmeláda

Postup přípravy:

Vaječné žloutky prolisujeme, moučkový cukr, vanilkový cukr, máslo, sůl, koření, polohrubou mouku a mandle vypracujeme v těsto, které zabalíme do fólie na potraviny a vložíme na 2 hodiny ztuhnout do lednice. Pomoučníme vál a rozválíme na něm na asi 3 milimetry těsto, ze kterého vykrajujeme pomocí vykrajovátek základní tvary a potom stejné s otvorem uvnitř do páru. Pečeme na plechu asi 12 minut v troubě vyhřáté na 150 °C. Ihned po sundání obalujeme v moučkovém cukru a spojujeme marmeládou. Cukroví je nejlépe chutná rozleželé po několika dnech v chladu.

Další recepty:
Těsto na pracny vtlačujeme do formiček.
Plněné čokoládové košíčky ozdobíme ořechem.
Kokosky raz dva pečeme 10 minut dozlatova.
Kokosové pracny před podáváním pocukrujeme.
Ořechová vosí hnízda uchováváme v chladu.
Recept na pampeliškový med z květů pampelišek.
Kokosové pusinky z kondenzovaného mléka pečeme dozlatova.
Dia kokosky spodní částí namáčíme v dia čokoládě.
Kokosky plněné marmeládou necháme ztuhnout a uležet.
Vosí hnízda s kokosem posadíme na hnědé piškoty.
Oříšková piškotová roláda vychlazená v lednici.
Kokosové pusinky recept na přípravu.
Mandlové hříbky nechte oschnout.
Nepečená kokosová roláda recept

Recepty
Motto

Rakouské vánoční cukroví přináší recept na tuto pochoutku.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.