Recepty > vánoční cukroví > rakouské vánoční cukroví
Potřebné suroviny:
3 vejce uvařená natvrdo, 175g másla, 5 dkg moučkového cukru, 1 balení vanilkového cukru, 250g polohrubé mouky, trocha soli, 1/2 lžičky skořice, 1/2 lžičky kardamomu (je nutný pro neobvyklou chuť), 50g mletých mandlí, marmeláda
Postup přípravy:
Vaječné žloutky prolisujeme, moučkový cukr, vanilkový cukr, máslo, sůl, koření, polohrubou mouku a mandle vypracujeme v těsto, které zabalíme do fólie na potraviny a vložíme na 2 hodiny ztuhnout do lednice. Pomoučníme vál a rozválíme na něm na asi 3 milimetry těsto, ze kterého vykrajujeme pomocí vykrajovátek základní tvary a potom stejné s otvorem uvnitř do páru. Pečeme na plechu asi 12 minut v troubě vyhřáté na 150 °C. Ihned po sundání obalujeme v moučkovém cukru a spojujeme marmeládou. Cukroví je nejlépe chutná rozleželé po několika dnech v chladu.
Další recepty:
Těsto na pracny vtlačujeme do formiček.
Plněné čokoládové košíčky ozdobíme ořechem.
Kokosky raz dva pečeme 10 minut dozlatova.
Kokosové pracny před podáváním pocukrujeme.
Ořechová vosí hnízda uchováváme v chladu.
Recept na pampeliškový med z květů pampelišek.
Kokosové pusinky z kondenzovaného mléka pečeme dozlatova.
Dia kokosky spodní částí namáčíme v dia čokoládě.
Kokosky plněné marmeládou necháme ztuhnout a uležet.
Vosí hnízda s kokosem posadíme na hnědé piškoty.
Oříšková piškotová roláda vychlazená v lednici.
Kokosové pusinky recept na přípravu.
Mandlové hříbky nechte oschnout.
Nepečená kokosová roláda recept
Rakouské vánoční cukroví přináší recept na tuto pochoutku.