Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > rakušanky

Rakušanky

Suroviny potřebné pro přípravu:

Sněhové těsto: 200g mletých ořechů, 200g moučkového cukru, 3 bílky
Náplň: 50g másla, r. tresť, cukr podle chuti, 150g kakaových cereálií, kakao
čokoládová poleva

Recept na přípravu:

Z bílků ušleháme sníh, šleháme a postupně přidáváme cukr a pak lehce vmícháme ořechy. Na vymazaný nebo pečícím papírem vyložený plech děláme lžičkou ploché kopečky a pečeme (spíš sušíme) v předehřáté troubě na cca 100-120°C, doba podle trouby. Vychladlé slepíme náplní a pocákáme čokoládou.

Náplň: umleté cereálie pokropíme trestí a smícháme s utřeným máslem. Podle chuti přidáme cukr a kakao.

Další recepty:
Plněné čokoládové košíčky, vánoční cukroví.
Jahodové řezy s želatinou můžeme dozdobit šlehačkou.
Jogurtové těsto na pizzu nalijeme na plech.
Těsto na štrůdl necháme odpočinout v chladnu.
Kokosky z bílků pečeme.
Borůvkový koláč s drobenkou pečeme cca 45 minut.
Mrkvové placky pečeme z obou stran dozlatova.
Recept na linecké cukroví s vykrojeným středem.
Kynutý borůvkový koláč s drobenkou připravenou z mouky, másla a cukru.
Kokosové pusinky ozdobíme čokoládovou polevou.
Recepty na vánoční cukroví různého druhu.
Mrkvové šátečky pečeme v troubě.
Tvarohové kokosky jsou měkké a vláčné.
Sněhové pusinky

Recepty
Motto

Rakušanky vykouzlí na stole lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.