Recepty > polévky > rasolnik z Moskvy
Suroviny potřebné pro přípravu:
200 g hovězích ledvinek, 1,25 litru vývaru z masa nebo kostí, 2 slané okurky (můžete použít sterilované sladkokyselé), 50 g hlávkového salátu, 1 cibule, kousek celeru a petržele, 2 velké brambory, 2 lžíce másla, 100 g pórku, ocet, petrželka nebo kopr, pepř, sůl, 1,5 dl kysané smetany
Recept na přípravu:
Odblaněné ledvinky rozkrojte v půli, ostrým nožem vyřízněte močovody, ledvinky nakrájejte na tenké plátky, vložte do vařící vody a nechejte přejít varem. Propláchněte je pod tekoucí vodou, po okapání zalijte trochou vody, uvařte doměkka (asi 50 minut) a opět sceďte. Drobně nakrájenou cibuli a na plátky nakrájenou zeleninu osmažte na másle, přidejte do vařícího vývaru současně s brambory a okurkami pokrájenými na kostičky, osolte, opepřete a vařte čtvrt hodiny. Do polévky vložte hlávkový salát pokrájený na drobné kousky, přidejte ocet a vařte ještě 5 minut. Při podání vložte do polévky ledvinky, smetanu, pokrájený kopr (petrželku).
Další recepty:
Játrový guláš připravíme na slanině.
Gulášová polévka z mletého hovězího masa s červenou paprikou.
Ruský boršč se zakysanou smetanou.
Rychlá čočkovka kterou vaříme, až změkne zelenina.
Cibulačka se smetanou překvapí svou chutí.
Moskevský boršč zjemníme kysanou smetanou.
Houbová kulajda s pepřem a octem.
Frankfurtská polévka s klobásou nakrájenou na kolečka.
Gulášová polévka z mletého masa kterou dochutíme polévkovým kořením.
Španělská česnečka se sýrem.
Guláš z hovězího masa na víně zvolna vaříme, až je maso měkké.
Gulášová zelňačka s celozrnným pečivem.
Chřestový krém krátce povaříme.
Játrová omáčka recept
Rasolnik z Moskvy má své kouzlo.