Recepty > omáčky > rebarborové čatní
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 kg rebarbory, pytlíček na koření
Koření: 2 hřebíčky, 6 kuliček pepře, 4 kuličky nového koření, 200 ml vinného octa, 2 cibule, 1 stroužek česneku, 150 g sušených fíků, 200 g cukru, 1 lžička strouhaného zázvoru, 1 lžička hořčičného prášku
Jak připravit tento recept:
Rebarboru očistíme, opláchneme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Vinný ocet přivedeme k varu a dáme do něj najemno nakrájenou cibuli, česnek a fíky, cukr, zázvor, hořčičný prášek, pytlíček s kořením a rebarboru a vaříme asi 1 hodinu. Poté vyndáme pytlíček s kořením, naplníme do sklenic, uzavřeme a necháme vychladnout. Nezavařujeme.
Další recepty:
Čatní z jablek přendáme do sterilizovaných sklenic a uzavřeme.
Čatní z cukety obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.
Sýrová omáčka kterou ochutíme žloutky a máslem.
Svíčková omáčka na smetaně s kynutým knedlíkem.
Kari rizoto zahušťujeme solamylem.
Cibulová polévka se sýrem nastrouhaným.
Chilli con carne nakonec krátce prohřejeme.
Angreštová polévka podávaná vychladlá.
Vepřové koleno na červeném víně vyjmeme a naporcujeme.
Falešná svíčková na smetaně s citronovou šťávou nebo octem.
Bavorská svíčková které dodají chuť brusinky.
Rajská omáčka s masovými kuličkami a kynutým knedlíkem.
Kuřecí polévka se žampiony a drobně pokrájenou pažitku.
Cibulová omáčka
Dozvíte se zde, jak se připravuje rebarborové čatní a recept na přípravu.