Recepty > řecká kuchyně > řecké brambory
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
Vepřové maso, cibule, olej, mletá paprika, sůl, pepř, bobkový list, nové koření, brambory
Postup přípravy:
Cibuli nakrájíme na kolečka a na rozpáleném oleji ji osmahneme do tmavohněda. Přidáme na kostky nakrájené vepřové maso, posypeme paprikou, osolíme, opepříme, podlijeme trochou vody, přidáme bobkový list a nové koření. V Papinově tlakovém hrnci vaříme do měkka.
Brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka poklademe na hlubší plech. Zalijeme připravenou směsí, přidáme bobkový list a nové koření, popřípadě dle chuti dosolíme a opepříme. Vložíme do předem vyhřáté trouby, kde zapékáme, až brambory změknou.
Další recepty:
vepřo knedlo zelo, kuřecí medailonky, kýta s ananasem, vepřová panenka se švestkami a sýrovou omáčkou, zapečené vepřové kotlety, vepřová směs se zelím a houbami na bramboráky, zapečená vepřová krkovice, zapečené vepřové plátky s okurkou, vepřové řízky se zeleným pepřem a Hermelínem, velikonoční nádivka, vajíčková tlačenka, kuřecí řízky v jogurtu, dijonské brambory
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.