Recepty > polévky > římská hovězí polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
15 dkg hovězího masa, 2 lžíce vařené rýže, 1 menší cibule, malá konzerva žampionů i s nálevem, 1 mrkev, olej, sůl, pepř, petrželka na ozdobení, hrst strouhaného sýra, 1 litr vývaru
Recept na přípravu:
Cibuli nakrájíme na kroužky, které osmahneme na rozehřátém oleji, zalijeme vývarem a přidáme nadrobno nakrájené maso, které vaříme do měkka. Ke konci vložíme do polévky kostičky mrkve, přidáme žampiony i s nálevem a vmícháme rýži. Dochutíme a na talíři posypeme sýrem a nadrobno nasekanou petrželkou.
Další recepty:
Římská polévka ke které podáváme strouhaný sýr.
Kuřecí česnečka dochucená prolisovaným česnekem.
Piškotový svítek přidáváme do polévky.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem nebo samotný.
Zeleninová polévka s houbami můžeme dochutit smetanou.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou zjemníme lžíčkou másla.
Zelné placky z kysaného zelí zprudka upečeme ve vyhřáté troubě.
Zelňačka s uzeným masem vařená v objemu tří litrů.
Zelňačka s fazolemi ke které přilijeme šlehačku.
Houbovka se smetanou a pečivem.
Sýrový závin z listového těsta podáváme ještě teplý k čaji.
Soljanka po gruzínsku s rajčatovým protlakem a okurkami.
Sýrový svítek do polévky je zavářka.
Římské kuře
Římská hovězí polévka přináší na české talíře svoji chuť.