Recepty

Recepty > polévky > římská polévka

Římská polévka recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

200 g hovězího masa, sůl, pepř, 1 cibule, 1 pórek, rajčata, kousek celeru, 1 hřebíček, 200 g telecího masa, 3 vejce, polovina citronu, 12 plátků na másle opečené žemle, 100 g strouhaného čedaru, sekaná petrželová nať

Recept na přípravu:

Hovězí maso nakrájíme na menší kousky, vložíme do studené osolené vody spolu s nakrájenou zeleninou a hřebíčkem a 30 minut vaříme, poté přidáme na kousky nakrájené telecí maso a vaříme doměkka. Z polévky odlijeme trochu vývaru a necháme prochladnout. Mezitím si rozšleháme vejce se šťávou z citronu a pomalu přiléváme vývar. Vzniklou směs vlijeme do vařící polévky, aby se vejce srazila. Podle chuti osolíme, opepříme a podáváme s osmaženou houskou a sekanou petrželovou natí. K polévce podáváme strouhaný sýr.

Další recepty:
Tortellini se sýrem a houbami těstoviny přimícháme do omáčky.
Pórková polévka s drožďovými knedlíčky a vegetou pro dochucení.
Kulajda s koprem a vejci pokud ji máme radši sladší, přidáme cukr.
Zelňačka s fazolemi do které přilijeme šlehačku.
Rajská omáčka s hovězím masem a vhodnou přílohou.
Italská rajčatová omáčka kterou zjemníme máslem.
Cuketová polévka se sýrem kterým ji posypeme.
Římské kuře podáváme s těstovinami jako přílohou.
Koprová kulajda do níž vmícháme na kousky pokrájená vejce.
Jemná cibulačka je ochucena nadrobno nakrájenou pažitkou.
Houbovka se smetanou a pečivem.
Rajská polévka s těstovinami různého tvaru.
Zelňačka s mrkví chutná nejlépe druhý den.
Rajská polévka s rýží

Recepty
Motto

Ochutnejte recept římská polévka.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.