Recepty

Recepty > kuře > rizoto z divoké rýže

Rizoto z divoké rýže recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Potřebné suroviny:

500 g divoké rýže, 1,5 l drůbežího bujonu, 250 g kuřecích křídel nebo stehen, 160 g sterilovaných červených fazolí, 100 ml oleje, 100 g cibule, 200 g mrkve, mletý pepř, petrželka, pažitka, sůl

Postup přípravy:

Mrkev očistíme a spolu s kuřecími křídly a stehny vložíme do horkého drůbežího bujonu, ve kterém je cca 25 minut vaříme. Divokou rýži propláchneme a cca 15 minut vaříme v osolené vodě. Hotovou rýži propláchneme studenou vodou. Na rozehřátém oleji osmahneme cibulku nakrájenou na jemné kousky, přidáme nakrájenou mrkev, vařené kuřecí maso, sterilovanu červenou fazolku a vše orestujeme. Poté přidáme vařenou divokou rýži, pažitku, petrželku a rizoto důkladně promícháme.

Další jídla:
Kuřecí špízy po předešlém odležení ogrilujeme.
Bramborová pomazánka na chléb.
Kuře na zelí a anglické slanině podlijeme smetanou a necháme dopéct.
Vepřové nudličky s houbami společně krátce podusíme.
Kuřecí rizoto nakonec posypeme strouhaným sýrem.
Zapečené mleté maso a bramborová kaše pečené do zezlátnutí povrchu.
Kuřecí špízy se smetanovou omáčkou ke kterým přidáme bylinky.
Zapečené těstoviny s uzeným masem podáváme s kyselou okurkou.
Kuře s kari omáčkou povaříme, přilijeme smetanu a prohřejeme.
Houbový guláš s uzeným masem podáváme s chlebem.
Arabské kuře ke kterému nasypeme nudle a promícháme.
Rizoto z kuřecího masa

Recepty
Motto

Recept, podle kterého je hračka připravit rizoto z divoké rýže.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.