Recepty > kuře > rizoto ze slepice s dušeným pórkem a vejci
Potřebné suroviny:
800 g slepice, 1 cibule, hrst sušených hub, sůl, 200 g rýže, 30 g Hery, 20 g másla, 300 g pórku, 2 vejce, pažitka
Postup přípravy:
Slepici uvaříme v tlakovém hrnci. Důkladně očištěnou ji vložíme do hrnce, přidáme oloupanou cibuli vcelku, sušené houby i sůl a vše zalijeme asi jedním litrem vody. Tlakový hrnec uzavřeme a maso upravíme doměkka. Rýži přebereme, propláchneme horkou vodou, dáme do kastrolku, doplníme solí, Herou, zalijeme dvojnásobným množstvím vody a dusíme do měkka. Zvlášť dáme do kastrolku máslo, přidáme na ně pečlivě očištěný, na tenká kolečka překrájený pórek, zalijeme nepatrně vodou a jen asi 5 minut dusíme. Osolíme, doplníme vejci, promícháme a necháme ztuhnout. Do hotové rýže pak jen opatrně pomocí dvou lžic nebo vařeček zamícháváme vykostěné maso nakrájené na menší kousky a dušený pórek. Při podávání rizoto ozdobíme nadrobno pokrájenou pažitkou.
Další jídla:
Slepice na paprice se smetanou chutná s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Marinované kuře s bramborem.
Zapečené kuře po italsku zasypeme strouhaným sýrem.
Slepice na paprice s těstovinami.
Kuřecí nudličky se šunkou a Nivou podáváme s bramborem.
Pečené rizoto s kuřecím masem podáváme pokapané olivovým olejem.
Kuřecí nudličky se zeleninou posypeme nastrouhanou Nivou.
Smažený hermelín osmažíme dozlatova.
Kuřecí ragú ke kterému přidáme zeleninu.
Slepice na paprice s noky které uvaříme ve vodě.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Rizoto ze slepice s Nivou
Recept na přípravu jídla rizoto ze slepice s dušeným pórkem a vejci přináší na talíř svoji chuť.