Recepty

Recepty > kuře > rizoto ze slepice se zeleninou, zázvorem a sýrem

Rizoto ze slepice se zeleninou, zázvorem a sýrem

Potřebné suroviny:

800 g slepice, 250 g kořenové zeleniny, 1 cibule, sůl, 4 kuličky pepře, 200 g rýže, sůl, 40 g Hery, 1/2 litru vývaru ze slepice, 1/2 lžičky zázvoru, 40 g másla, 150 g sýra, pažitka nebo petrželka

Postup přípravy:

Očištěnou slepici vložíme do tlakového hrnce, přidáme sůl, očištěnou zeleninu, cibuli i koření a zalijeme asi 1 litrem vody. Tlakový hrnec uzavřeme a slepici asi 45 minut upravujeme do měkka. Zvlášť připravujeme rýži. Přebereme ji, propláchneme horkou vodou, dáme do kastrolku, přidáme tuk a zalijeme vývarem z uvařené slepice. Přidáme i zázvor. Pod pokličkou rýži zvolna dusíme do měkka. Slepici vykostíme, překrájíme na menší kousky. Zeleninu mimo petržel krájíme na kostičky. Do kastrolu s rýží pak pomocí dvou lžic zamícháme překrájené maso, zeleninu trochu přimastíme máslem, pomocí naběračky rozdělíme porce na talíře a bohatě posypeme sýrem. Ozdobíme pokrájenou pažitkou nebo petrželkou.

Další jídla:
Pečené rizoto s kuřecím masem podáváme pokapané olivovým olejem.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Slepice na paprice se smetanou chutná s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Marinované kuře s bramborem.
Zapečené kuře po italsku zasypeme strouhaným sýrem.
Slepice na paprice s těstovinami.
Kuřecí nudličky se šunkou a Nivou podáváme s bramborem.
Kuřecí nudličky se zeleninou posypeme nastrouhanou Nivou.
Smažený hermelín osmažíme dozlatova.
Kuřecí ragú ke kterému přidáme zeleninu.
Slepice na paprice s noky které uvaříme ve vodě.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Rizoto ze slepice s Nivou

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla rizoto ze slepice se zeleninou, zázvorem a sýrem přináší na talíř svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.