Recepty

Recepty > houby > rizoto se smržů nebo lišek

Rizoto se smržů nebo lišek recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

2 šalotky nebo 1 menší cibule, 250 ml italské kulaté rýže na risotto, je možno použít i rýže paraboiled, 500 ml silného kuřecího vývaru, 200 g kuřecího nebo krůtího masa, 100 ml bílého vína, trocha olivového oleje, kousek másla, petrželová nať, 250 g hub (smrže nebo lišky), sůl, zelený pepř, šafrán

Recept na přípravu:

Na rozehřátém oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibulku, přidáme na nudličky nakrájené maso a na prudkém ohni osmahneme. Přidáme rýži a důkladně promícháme tak, aby se každé zrnko obalilo v oleji. Přidáme na plátky nakrájené houby, osmahneme a podlijeme vínem. Přidáme sůl, pepř a šafrán. Dusíme pomalu, za jemného promíchávání, při nižší teplotě a vždy, když se tekutina odpaří, podléváme malým množstvím vývaru. Když rýže začíná měknout, přidáme na máslo, které pokrm zahustí a zjemní. Rýže nesmí být suchá, ale také nesmí plavat. Nakonec přidáme nasekanou petrželku, necháme chvilku odstát a podáváme.

Další recepty:
Houbové karbanátky obalíme ve strouhance.
Bedly v těstíčku z obou stran osmažíme.
Smaženice z hub s vajíčky.
Žampionová polévka s koprem a brambory.
Dršťková polévka z hlívy ústřičné zahuštěná jíškou.
Hlívový guláš dochutíme majoránkou.
Hlíva ústřičná s těstovinami kterou dusíme do změknutí.
Kyselá houbová omáčka kterou můžeme omáčku zjemnit kouskem másla.
Bedly na víně a slanině.
Houbový guláš zahustíme smetanou, rozmíchanou s moukou.
Houbové karbanátky se slaninou smažíme dozlatova v rozehřátém oleji.
Kuřecí rizoto

Recepty
Rizoto

Ochutnejte recept rizoto se smržů nebo lišek.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.