Recepty > houby > rizoto se smržů nebo lišek
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 šalotky nebo 1 menší cibule, 250 ml italské kulaté rýže na risotto, je možno použít i rýže paraboiled, 500 ml silného kuřecího vývaru, 200 g kuřecího nebo krůtího masa, 100 ml bílého vína, trocha olivového oleje, kousek másla, petrželová nať, 250 g hub (smrže nebo lišky), sůl, zelený pepř, šafrán
Recept na přípravu:
Na rozehřátém oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibulku, přidáme na nudličky nakrájené maso a na prudkém ohni osmahneme. Přidáme rýži a důkladně promícháme tak, aby se každé zrnko obalilo v oleji. Přidáme na plátky nakrájené houby, osmahneme a podlijeme vínem. Přidáme sůl, pepř a šafrán. Dusíme pomalu, za jemného promíchávání, při nižší teplotě a vždy, když se tekutina odpaří, podléváme malým množstvím vývaru. Když rýže začíná měknout, přidáme na máslo, které pokrm zahustí a zjemní. Rýže nesmí být suchá, ale také nesmí plavat. Nakonec přidáme nasekanou petrželku, necháme chvilku odstát a podáváme.
Další recepty:
Houbové karbanátky obalíme ve strouhance.
Bedly v těstíčku z obou stran osmažíme.
Smaženice z hub s vajíčky.
Žampionová polévka s koprem a brambory.
Dršťková polévka z hlívy ústřičné zahuštěná jíškou.
Hlívový guláš dochutíme majoránkou.
Hlíva ústřičná s těstovinami kterou dusíme do změknutí.
Kyselá houbová omáčka kterou můžeme omáčku zjemnit kouskem másla.
Bedly na víně a slanině.
Houbový guláš zahustíme smetanou, rozmíchanou s moukou.
Houbové karbanátky se slaninou smažíme dozlatova v rozehřátém oleji.
Kuřecí rizoto
Ochutnejte recept rizoto se smržů nebo lišek.