Recepty > polévky > rohlíková polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 rohlík, 1 vejce, 1 litr vody, kousek másla, majoránka, kmín, sůl
Recept na přípravu:
Rohlík nakrájíme na kostičky, dáme do hrnce, zalijeme vodou a posypeme kmínem. Chvilku povaříme a poté přidáme majoránku, sůl, kousek másla a vajíčko, které necháme srazit a zamícháme.
Další recepty:
Kuřecí stehna na česneku ozdobíme zelenou petrželkou.
Vývar z uzených žeber dochutíme drceným česnekem.
Rybí polévka z filé kterou ochutíme petrželkou a podáváme.
Rýže s hráškem a strouhaným sýrem.
Houbová omáčka se zakysanou smetanou podávaná s knedlíky nebo chlebem.
Zelňačka s fazolemi do níž přilijeme šlehačku.
Polévka z tvrdého chleba se již dále nevaří.
Uzený vývar s kroupami osolíme dle individuální chuti.
Fazolačka s klobásou, prolisovaným česnekem a octem.
Toskánská Minestrone podáváme ji ozdobenou hoblinkami italského sýru parmezán.
Zelňačka s uzeným masem vařená v objemu tří litrů.
Polévka ze zelených fazolek zahuštěná jíškou.
Tvarohové řezy se zakysanou smetanou můžeme ozdobit rozehřátou čokoládou na vaření.
Polévka z růžičkové kapusty
Rohlíková polévka přináší na české talíře svoji chuť.