Recepty > polévky > rokytnická polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
80g másla, 1 velká cibule, 3 mrkve, 1/2 celeru, 3 vrchovaté lžíce mouky, 1 litr kuřecího vývaru (nebo voda a drůbeží bujón), 2 plátky kuřecího masa, sůl, mletý pepř, pažitka
Recept na přípravu:
Mrkev a celer očistíme, nahrubo nastrouháme a smícháme.
Na rozpáleném másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, postupně přidáváme nastrouhanou zeleninu, orestujeme, když začne růžovět a vonět, přidáme mouku, mícháme a orestujeme. Za stálého míchání pomalu přiléváme vývar, rozmícháme, přidáme na kostičky nakrájené kuřecí maso, osolíme, opepříme mletým pepřem a vaříme za občasného promíchání doměkka. Dochutíme, přidáme nasekanou pažitku a odstavíme.
Další recepty:
Biftečky z mletého masa podáváme s chlebem, hořčicí a cibulí.
Francouzská cibulačka se sýrem se nakonec zapeče.
Vývar z uzených žeber dochutíme drceným česnekem.
Drožďové knedlíčky do polévky z těsta.
Gulášovka z hlívy kterou vaříme do měkka a nakonec zahustíme.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky s nasekanou petrželku.
Bramboračka se sušenými houbami do které šupneme stroužek česneku.
Fazolačka s uzeným masem je posypaná pokrájenou pažitkou.
Kuřecí vývar s nudlemi dochutíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Polévka s červenou čočkou ochucená nasekanou bazalku.
Boloňské špagety s mletým masem na které přidáme strouhaný sýr.
Kuřecí vývar se zeleninou můžeme podávat s nudlemi.
Zelné závitky plněné mletým masem 15 minut pečeme.
Makarony se sýrem
Rokytnická polévka má své chuťové kouzlo.