Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > roláda stáčená za studena

Roláda stáčená za studena

Suroviny potřebné pro přípravu:

6 vajec, 140 g cukru krupice, 80 g hladké mouky

Recept na přípravu:

Cukr a bílky ušleháme do husté pěny. Po jednom zašleháme žloutky a nakonec vešleháme mouku. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení. Pečeme při 180°C 7-10 minut dorůžova. Po upečení stáhneme piškot z plechu a necháme vychladnout. Vychladlý plát potřeme libovolnou náplní a srolujeme.

Další recepty:
Tvarohová žemlovka pečená přibližně půl hodiny.
Jahodové knedlíky posypeme strouhaným tvarohem.
Jahodové knedlíky z hladké mouky podáváme se smetanou a cukrem.
Hraběnčiny řezy s jablky a bílkovým sněhem.
Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou posypaná strouhanou čokoládou.
Ořechová bábovka se žloutky.
Borůvkový koláč s tvarohem pečeme do zlatova.
Jahodové knedlíky z tvarohového těsta dozdobíme šlehačkou.
Karamelový dort podélně rozkrojíme.
Piškotová roláda s jahodami můžeme dozdobit případným zbytkem šlehačky.
Oříšková piškotová roláda kterou posypeme nastrouhanou čokoládu a zavineme.
Nepečený borůvkový dort můžeme ozdobit šlehačkou.
Oříšková roláda ochucená javorovým sirupem a kakaem.
Jahodová polévka

Recepty
Motto

Roláda stáčená za studena umí vykouzlit na stole lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.