Recepty > moučníky a dezerty > roláda stáčená za studena
Suroviny potřebné pro přípravu:
6 vajec, 140 g cukru krupice, 80 g hladké mouky
Recept na přípravu:
Cukr a bílky ušleháme do husté pěny. Po jednom zašleháme žloutky a nakonec vešleháme mouku. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení. Pečeme při 180°C 7-10 minut dorůžova. Po upečení stáhneme piškot z plechu a necháme vychladnout. Vychladlý plát potřeme libovolnou náplní a srolujeme.
Další recepty:
Tvarohová žemlovka pečená přibližně půl hodiny.
Jahodové knedlíky posypeme strouhaným tvarohem.
Jahodové knedlíky z hladké mouky podáváme se smetanou a cukrem.
Hraběnčiny řezy s jablky a bílkovým sněhem.
Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou posypaná strouhanou čokoládou.
Ořechová bábovka se žloutky.
Borůvkový koláč s tvarohem pečeme do zlatova.
Jahodové knedlíky z tvarohového těsta dozdobíme šlehačkou.
Karamelový dort podélně rozkrojíme.
Piškotová roláda s jahodami můžeme dozdobit případným zbytkem šlehačky.
Oříšková piškotová roláda kterou posypeme nastrouhanou čokoládu a zavineme.
Nepečený borůvkový dort můžeme ozdobit šlehačkou.
Oříšková roláda ochucená javorovým sirupem a kakaem.
Jahodová polévka
Roláda stáčená za studena umí vykouzlit na stole lahodnou chuť.