Recepty > ostatní > roláda z veky
Suroviny potřebné pro přípravu jídla:
1 veka, libovolná náplň, utěrka, alobal, lednice
Postup přípravy:
Odkrájíme konce veky, poté veku podélně nařízneme, opatrně nožem pomalu řežeme až ji rozprostřeme na plát - pokud je plát vysoký, trochu střídky odkrojíme pryč.
Plát z veky položíme na vlhkou utěrku, natřeme náplní a pomocí utěrky svineme do rolády. Zabalíme do alobalu a necháme v lednici ztuhnout.
Další recepty:
Čočková polévka s uzeninou kterou dochutíme sekanou petrželkou.
Zapečený květák se šunkou a sýrem dáme na 20 minut zapéct do trouby.
Plněná kuřecí kapsa chutná s rýží jako přílohou.
Sendvič s tuňákem, rajčetem, salátem a vejcem.
Kolínka se salámem smícháme s připravenou směsí.
Rychlá vajíčková polévka do které přidáme sůl a nasekanou petrželku.
Bramborový guláš s uzeninou posypeme majoránkou.
Pečené kuře se sýrem podáváme s topinkami.
Zapečená plněná rajčata podáváme s topinkami nebo vekou.
Plněná veka obložená čerstvou zeleninou.
Těstoviny s tuňákem z konzervy můžeme postrouhat parmazánem.
Nakládané hlávkové zelí s křenem uložíme do chladu a temna.
Kachní roláda posypaná kmínem.
Sendvič se slaninou a vejcem
Recept, podle kterého připravíte jídlo roláda z veky.