Recepty > sýr > romadúr pomazánka
Potřebné suroviny:
20 dkg zrajícího sýra Romadúr,
10 dkg rostlinného tuku,
3 stroužky česneku,
1 vejce natvrdo,
1 malá cibule,
mletá paprika,
pepř,
sůl
Postup přípravy:
Rozetřený Romadúr ušleháme s tukem, přidáme utřený česnek se solí, nastrouhané vejce, jemně nakrájenou cibuli, špetku mleté papriky a pepře. Vše dobře promícháme. Pokud je Romadur příliš méně vyzrálý a tedy příliš tuhý, můžeme přidat trochu mléka.
Recepty na další jídla:
Sýr smažený tak, aby nevytekl, jak toho docílit.
Omeleta z ovesných vloček podávaná s marmeládou.
Smažený sýr s hranolkami osolíme a podáváme.
Třená niva k mazání na chleba.
Hermelínová pomazánka do které přidáme trochu kečupu.
Palačinky usmažíme z mléka, vajec a mouky.
Nakládaný romadúr necháme v lednici 2 dny proležet.
Nivové koule dáme vychladit.
Kuřecí nudličky s Nivou a brokolicí podáváme s brambory jako přílohou.
Smažený hermelín osmažíme dozlatova.
Smetanová omáčka s nivou vařená, až zhoustne.
Nakládaný hermelín v nálevu.
Nivová omáčka s petrželkou nebo trochou oregana.
Španělská omeleta
Recept na přípravu jídla romadúr pomazánka, ochutnejte tuto pochoutku.