Recepty

Recepty > kuře > romská kuřecí mňamka

Romská kuřecí mňamka

Potřebné suroviny:

2 kuřecí prsa
2 zakysané smetany
3 stroužky česneku
grilovaní koření
6 brambor

Postup přípravy:

Kuřecí prsa nakrájíme na plátky. Brambory oloupeme a nakrájíme na tenčí kolečka. Do zapékací misky nebo pekáčku vrstvíme kuřecí maso, které potřeme směsí zakysané smetany, prolisovaného česneku a grilovacího koření, opět maso a smetana. Až nahoru naklademe hustě brambory nakrájené na kolečka, posolíme a zalijeme zbytkem smetany. Zapékáme v troubě 30-40 minut.

Další jídla:
Marinované kuřecí řízky, na každý položíme plátkový sýr.
Obrácené řízky osmažíme na rozpáleném oleji.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Marinovaná kuřecí křídla za mírného podlévání upečeme.
Drůbeží sekaná připravená z polotovaru.
Pečená krůtí stehna pečeme cca 2 hodiny.
Pečený bažant na slanině podáváme s knedlíky a červeným zelím.
Citronové kuře podáváme s bramborovou kaší.
Kuřecí směs s cibulí upečeme.
Recept na cibulové čatní přináší charakteristickou chuť.
Kuřecí nudličky na smetaně dochutíme solí a pepřem.
Kuřecí játra v bramboráku podáváme se zeleninovou oblohou.
Kuře pečené v alobalu asi hodinu.
Recept na cibulové kuře

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla romská kuřecí mňamka přináší na talíř inspiraci.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.