Recepty > polévky > rukolová polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
250 g rukoly, cibule, 900 ml zeleninového vývaru, 200 g taveného smetanového sýra, 100 ml smetany, 60 g šunky, 3 lžíce másla, citronová šťáva, sůl, pepř
Recept na přípravu:
Šunku nakrájíme na nudličky a opečeme v pánvi na 2 lžičkách másla. Cibuli očistíme, pokrájíme nadrobno a na zbytku másla pečeme, až zesklovatí. Rukolu omyjeme, pevnější konce odkrojíme a pár listů si dáme stranou na ozdobení polévky. Lístky rukoly (kromě těch na ozdobu) překrájíme. Přisypeme je k cibuli a krátce orestujeme. Potom přidáme tavený sýr. Když se roztaví, vše zalijeme vývarem. Přivedeme k varu a 10 minut na mírném ohni povaříme. Nakonec polévku rozmixujeme spolu se smetanou, ochutíme citronovou šťávou, pepřem a solí. Rukolovou polévku podáváme v miskách ozdobenou opečenou šunkou a zbylou rukolou.
Další recepty:
Drůbeží játra na cibulce podáváme s chlebem.
Drůbeží rizoto se žampiony posypeme sýrem.
Česneková omáčka ke steaku z prolisovaného česneku.
Jemná cibulačka s nakrájenou pažitkou.
Hovězí Eintopf připravíme podle staroněmeckého receptu.
Mozečková polévka se žloutkem.
Francouzská bramboračka ke které přimícháme smetanu s rozkvedlanými žloutky.
Cibulačka z červené cibule - třetinu másla rozehřejeme.
Silná česnečka s nastrouhaným sýrem ve vajíčku.
Rychlá česnečka s osmaženými kostičkami housky.
Polévka z rajčatové šťávy a jablka.
Kuřecí vývar s drobením zdobíme zelenou petrželkou.
Pórková polévka s ovesnými vločkami a brambory.
Krémová polévka z červené řepy
Rukolová polévka má své chuťové kouzlo.