Recepty

Recepty > polévky > rumunská okurková polévka

Rumunská okurková polévka

Suroviny potřebné pro přípravu:

5 rajčat, 2 salátové okurky, 3 čerstvé papriky, 1,5 l vody, sůl, sekaný kopr, Vegeta, 2 lžíce másla, 2 plné lžíce hladké mouky, citrón nebo trocha octa

Recept na přípravu:

Rajčata a salátové okurky nakrájíme na kostičky, přidáme papriky nakrájené na proužky a vše uvaříme ve vodě doměkka. Přidáme nasekaný kopr, trochu Vegety a zahustíme jíškou z másla a hladké mouky. Podle chuti osolíme a přikyselíme citrónovou šťávou nebo octem.

Další recepty:
Houbovka se smetanou chutná s pečivem.
Oukrop z bramborového vývaru.
Zeleninová polévka s kukuřicí a rajčaty kterou nakonec posypeme koriandrem.
Originální italský recept na Minestrone kterou posypeme sýrem.
Kulajda ze sušených hub do které přes síto přilijeme smetanu.
Okurková omáčka s taveným sýrem.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Pohanková polévka se zeleninou a vejcem.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem.
Jihočeská bramboračka dochucená octem.
Čočková polévka má kyselejší chuť.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Česnečka se sýrem kterým nešetříme.
Kuřecí salát s červenou řepou a majonézou

Recepty
Motto

Rumunská okurková polévka má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.