Potřebné suroviny:
1 kuře, 125 g másla, 2 cibule, 5 stroužků česneku, sůl
Postup přípravy:
Kuře naporcujeme na ploché díly a zlehka osolíme. V širokém hrnci rozpustíme máslo, vložíme do něj kuře, které posypeme nahrubo nakrájenou cibulí a česnekem. Přiklopíme pokličkou, kterou zatížíme závažím a dusíme na prudkém ohni. Přesně za 5 minut opatrně cibuli shrneme, porce obrátíme, cibuli vrátíme zpět na porce, ztížíme a dusíme další 4 minuty.
Další jídla:
Kuře po staročesku podáváme s bramborovou kaší a kompotem.
Ruský boršč na mírném ohni vaříme doměkka.
Ruská kuchyně je rozmanitá.
Hovězí řízky naruby s vařenými brambory.
Krůtí maso na paprice dochutíme nasekanou zelenou petrželkou.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kuřecí stehýnka na medu podáváme s hranolkami.
Pečená krůta s nádivkou kterou během pečení poléváme šťávou.
Sýrová roláda z plátkového sýra a pečivem.
Kuřecí kebab recept na doma připravený.
Pečené kuře na žampionech v troubě zapečeme.
Marinovaná kuřecí křídla vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a upečeme.
Krůtí maso na kari podáváme s vařenou rýží.
Ruské pirožky plněné zelím
Recept na přípravu jídla ruské kuře přináší na talíř inspiraci.