Recepty

Recepty > polévky > ruský boršč bez masa

Ruský boršč bez masa recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 lžíce olivového oleje, 1 pórek, 1 řapík celeru, 300 g červené řepy, 150 g nastrouhané mrkve, 100 g brambor nakrájených na kostky, 1,2 litru zeleninového vývaru, 2 lžíce červeného vinného octa, 1 lžička cukru, 2 lžíce zakysané smetany, sůl, mletý pepř

Recept na přípravu:

V hrnci zahřejeme olej a 2-3 minuty opékáme pokrájený pórek a celer, aby změkly, ale neztmavly. Přisypeme nastrouhanou oloupanou řepu i většinu mrkve a brambory. Vlijeme vývar, přivedeme k varu, stáhneme plamen a vaříme za občasného promíchání čtyřicet minut. Poté ruský boršč bez masa dochutíme a vmícháme do něj ocet a cukr. Podáváme se zakysanou smetanou a zbylou strouhanou mrkví.

Další recepty:
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem nebo samotný.
Vývar z uzených žeber dochutíme drceným česnekem.
Polévka ze zelených fazolek zahuštěná jíškou.
Rybí polévka z filé kterou ochutíme petrželkou a podáváme.
Rýže s hráškem a strouhaným sýrem.
Ruský boršč do kterého přidáme lžíci zakysané smetany.
Zelňačka s fazolemi do níž přilijeme šlehačku.
Polévka z tvrdého chleba se již dále nevaří.
Uzený vývar s kroupami osolíme dle individuální chuti.
Fazolačka s klobásou, prolisovaným česnekem a octem.
Tradiční boršč dochutíme rajčatovým protlakem.
Zelňačka s uzeným masem vařená v objemu tří litrů.
Tvarohové řezy se zakysanou smetanou můžeme ozdobit rozehřátou čokoládou na vaření.
Boršč bez masa

Recepty
Motto

Ruský boršč bez masa přináší na české talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.