Recepty > polévky > ruský boršč bez masa
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 lžíce olivového oleje, 1 pórek, 1 řapík celeru, 300 g červené řepy, 150 g nastrouhané mrkve, 100 g brambor nakrájených na kostky, 1,2 litru zeleninového vývaru, 2 lžíce červeného vinného octa, 1 lžička cukru, 2 lžíce zakysané smetany, sůl, mletý pepř
Recept na přípravu:
V hrnci zahřejeme olej a 2-3 minuty opékáme pokrájený pórek a celer, aby změkly, ale neztmavly. Přisypeme nastrouhanou oloupanou řepu i většinu mrkve a brambory. Vlijeme vývar, přivedeme k varu, stáhneme plamen a vaříme za občasného promíchání čtyřicet minut. Poté ruský boršč bez masa dochutíme a vmícháme do něj ocet a cukr. Podáváme se zakysanou smetanou a zbylou strouhanou mrkví.
Další recepty:
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem nebo samotný.
Vývar z uzených žeber dochutíme drceným česnekem.
Polévka ze zelených fazolek zahuštěná jíškou.
Rybí polévka z filé kterou ochutíme petrželkou a podáváme.
Rýže s hráškem a strouhaným sýrem.
Ruský boršč do kterého přidáme lžíci zakysané smetany.
Zelňačka s fazolemi do níž přilijeme šlehačku.
Polévka z tvrdého chleba se již dále nevaří.
Uzený vývar s kroupami osolíme dle individuální chuti.
Fazolačka s klobásou, prolisovaným česnekem a octem.
Tradiční boršč dochutíme rajčatovým protlakem.
Zelňačka s uzeným masem vařená v objemu tří litrů.
Tvarohové řezy se zakysanou smetanou můžeme ozdobit rozehřátou čokoládou na vaření.
Boršč bez masa
Ruský boršč bez masa přináší na české talíře svoji chuť.