Recepty

Recepty > polévky > ruský boršč s fazolemi

Ruský boršč s fazolemi recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

1,5 litru vody, 2 červené řepy, 1 mrkev, kousek petržele, 1 cibule, 1 šálek bílých fazolí, 600 g hovězího masa, 1/2 šálku rajského protlaku, 1/4 hlávky zelí, 1 jablko, kousek bobkového listu, špetka sladké papriky, sůl, 1/8 litru kyselé smetany

Recept na přípravu:

Fazole dobře propláchneme a přes noc namočíme. Druhý den je uvaříme do měkka. Maso nakrájíme na malé kousky, všechnu zeleninu jemně nakrájíme nebo nakrouháme a vaříme v osolené vodě s bobkovým listem a paprikou. Pak přidáme fazole a nakrájené jablko, nakonec nakrájenou oloupanou červenou řepu, kterou jsme napřed neloupanou upekli v troubě do měkka. Vše ochutíme ještě rajčatovým protlakem. Do každého talíře dáme několik kousků masa, přilijeme horkou polévku, navrch dáme lžičku kyselé smetany a neseme na stůl.

Další recepty:
Nakládaná zelená rajčata s cibulí která sterilujeme 10-12 minut.
Zeleninový boršč podáváme se zakysanou smetanou.
Strouhankové knedlíčky do polévky vytvarujeme a zavaříme.
Omáčka z bílého vína a tvarohu který prošleháme.
Rajčatová polévka s bazalkou a šlehačkou.
Bramboračka s ovesnými vločkami, rozemnutou majoránkou a pažitkou.
Hovězí vývar se zeleninou ve kterém zavaříme kapání, nočky či rýži.
Letní minestrone ozdobíme nastrouhaným parmezánem.
Červený boršč do kterého přidáme rajčatový protlak.
Rajčatová polévka minestrone se zeleninou.
Zelňačka s uzeným masem s nasekaným koprem.
Dršťková polévka z ovesných vloček kterou posypeme nasekanou pažitkou.
Pyré z červené řepy se hodí ke slaninovým knedlíkům.
Dětský boršč

Recepty
Motto

Ruský boršč s fazolemi přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.