Recepty

Recepty > polévky > ruský boršč z hovězího masa

Ruský boršč z hovězího masa

Suroviny potřebné pro přípravu:

Množství na 5 porcí: 50 dkg hovězího žebra, 1,5 litru vody, sůl, 15 dkg červené řepy, 2 dkg másla, 2 dkg cibule, 1 lžíce octa, 15 dkg hlávkového zelí, 10 dkg celeru, 5 dkg petržele, 5 dkg mrkve, 10 dkg rajských jablíček, 1 dkg cukru
Jíška: 2 dkg másla, 2 dkg mouky, špetka papriky (můžeme také použít instantní jíšku)
Při podávání: 20 lžic kyselé smetany

Recept na přípravu:

Očištěné hovězí žebro vložíme do osolené vody a 25 minut vaříme. Červenou řepu očistíme, nakrájíme na nudličky a dáme dusit zvlášť do hrnce na cibulku zpěněnou na másle. Při dušení pokapeme octem. Hlávkové zelí zbavíme košťálu, očistíme, nakrájíme na nudličky a červená rajčata nakrájíme na větší kousky. Dušenou řepu, spařené zelí, zeleninu a rajčata přidáme k povařenému masu a vaříme tak dlouho, až maso změkne. Měkké maso vyjmeme, do polévky přidáme řídkou máslovou jíšku a znovu povaříme. Před podávání polévku podle chuti okyselíme octem, trochu osladíme a okořeníme sladkou paprikou. K polévce podáváme kyselou smetanu.

Další recepty:
Falešná slepičí polévka s nudličkami.
Cibulačka z červené cibule se zapečenými sýrovými toustíky.
Zelňačka z kysaného zelí se smetanou.
Boršč bez zelí necháme krátce projít varem a dochutíme.
Studená rajčatová polévka s několika lístky máty.
Chřestová omáčka s těstovinami.
Kulajda s koprem a houbami chutná s pečivem.
Špenátová polévka z listového špenátu do které přidáme utřený česnek.
Bramborová buchta ze syrových nastrouhaných brambor.
Fazolačka se zelím ozdobíme ji lžící smetany.
Ruský boršč se lžicí zakysané smetany.
Bramborová česnečka se střídkou chleba.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky a petrželkou.
Ruský boršč s mletým masem

Recepty
Motto

Ruský boršč z hovězího masa přináší na talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.