Recepty > ruská kuchyně > ruský bramborový salát
Potřebné suroviny:
1 kg ve slupce vařených brambor, 100 g vykostěných slanečků (varianta 1) nebo 50 g hub nakládaných v octu a 3 kyselé okurky (varianta 2), 2 cibule, sůl, pepř, zelená petrželka, 200 ml kysané smetany nebo smetanové omáčky (na zálivku)
Postup přípravy:
Vařené oloupané brambory nakrájíme na plátky, přidáme na drobné kousky nakrájeného slanečka (varianta 1) nebo nakládané houby a kyselé okurky (varianta 2), nadrobno pokrájenou cibuli, osolíme a opepříme, smícháme se zálivkou. Před podáváním ozdobíme petrželkou.
Další recepty:
Polévka soljanka na závěr dochucená.
Bramborový salát se sýrem necháme uležet v chladu.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem nebo samotný.
Pirožky plněné masem mletým.
Polévka šči podáváme k ní omáčník s mírně kyselou smetanou.
Zelňačka s fazolemi do níž přilijeme šlehačku.
Ruská slepičí polévka do talíře vložíme lžíci kyselé smetany a plátek citronu.
Bramborový salát s fazolemi vložíme do lednice vychladit.
Ruský boršč chutná se lžicí zakysané smetany.
Gulášová polévka z mletého masa kterou necháme důkladně provařit.
Ruský boršč bez masa do kterého vmícháme ocet a cukr.
Fazolačka s klobásou dochucená prolisovaným česnekem a octem.
Bavorský bramborový salát vložíme do mísy.
Ruský boršč s mletým masem
Ruský bramborový salát je jídlo ruské kuchyně.