Recepty

Recepty > polévky > růžičková polévka z kapusty

Růžičková polévka z kapusty

Suroviny potřebné pro přípravu:

400 g růžičkové kapusty, 4 plátky anglické slaniny, 1 malá cibule, 250 g brambor, 1 mrkev, 30 g másla, 750 ml zeleninového vývaru (nebo voda + kostka bujónu), 1-2 lžíce světlé hotové jíšky, 1-2 stroužky česneku, majoránka, sůl, pepř

Recept na přípravu:

Na másle necháme zpěnit nadrobno nakrájenou cibuli a mrkev. Přidáme očištěnou kapustu (větší kapustičky překrájíme na poloviny nebo čtvrtiny), na kostičky nakrájené brambory a vše zalijeme vývarem. Polévku osolíme, opepříme a zvolna vaříme, až je zelenina měkká (cca 15-20 minut). Nakonec ji zahustíme jíškou, dochutíme utřeným česnekem a majoránkou. Porce polévky podáváme posypané opečenou slaninou.

Další recepty:
Jihočeská bramboračka kterou ochutíme octem.
Rybí polévka z kapřích hlav s osmaženým rohlíkem.
Rychlá česnečka se sýrem a topinkou.
Rychlá znojemská omáčka kterou podáváme s vhodnou přílohou.
Hovězí na česneku vaříme do změknutí masa.
Krémová zelňačka do které přidáme drcený česnek a smetanu.
Rybí polévka se zeleninou a česnekem.
Tvarohová pomazánka s tuňákem na chléb.
Bramboračka s houbami je vařená do změknutí brambor i hub.
Rychlá česnečka s osmaženými kostičkami housky.
Kuřecí vývar s nudlemi dochucená nadrobno nasekanou petrželkou.
Rybí polévka z tresky filé.
Zelňačka s mrkví je nejlepší druhý den.
Polévka z červené čočky a rajčat

Recepty
Motto

Růžičková polévka z kapusty přináší na talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.