Recepty > ryby > ryba v marinádě
Suroviny potřebné pro přípravu:
4 porce ryby, 1 cibule, kořenová zelenina (kousek mrkve, petržele a celeru), divoké koření (3 kuličky pepře, 1 kulička novéhoho koření, 1 bobkový list), 1-2 lžíce octa, sůl
Marináda: 3 lžíce majonézy, 2 lžíce bílého jogurtu, 1-2 lžíce bílého vína nebo několik kapek citronové šťávy, 100ml šlehačky, 1 cibule, kousek červené papriky nebo sterilované kapie, 2 lžíce mraženého hrášku, 1/2 sterilované okurky, mrkev a celer z vývaru, mletý pepř, sůl
Postup přípravy:
Do 1 litru vařící vody dáme vařit zeleninu a koření, přidáme ocet a osolíme. Povaříme asi 10 minut, poté vložíme porce ryby a na mírném ohni uvaříme doměkka. Rybu a zeleninu vyjmeme a necháme vychladnout. Rybu vykostíme, vložíme do nádoby s víkem, přelijeme marinádou, uzavřeme a necháme proležet do druhého dne v lednici.
Marináda: cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka a společně s hráškem spaříme - dáme na cedník a pomalu proléváme vařící vodou z varné konvice). Necháme vychladnout. Zeleninu z vývaru, okurku a papriku nakrájíme nadrobno. Majonézu smícháme s jogurtem a šlehačkou, osolíme, opepříme mletým pepřem a vmícháme nakrájenou vychladlou zeleninu.
Další recepty:
Naložené kuřecí řízky osmažíme i s nakládací směsí.
Ryby nakládané na kyselo v octu.
Čínská krabí polévka je připravená z krabů, které si předem uvaříme zvlášť.
Krkonošské kyselo podáváme s uvařenými brambory.
Pečený losos na másle ozdobený zelenou petrželí.
Kuřecí řízky v jogurtové marinádě obalíme a osmažíme.
Losos na másle si ponechá svojí růžovou barvu.
Marinovaný kapr je nechaný 2 dny proležet.
Krabí pomazánka s ananasem chutná na chlebu.
Marinovaný losos s koprem ozdobený citronem.
Krabí salát z tyčinek promícháme.
Uzená polévka s rýží do které můžeme přidat obrané maso.
Jednohubky s rybí pomazánkou do kterých vpíchneme párátko.
Polévka z uzené ryby
Recept, podle kterého připravíte jídlo ryba v marinádě.