Recepty > polévky > rybářská polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
200 g kapra, 80 g cibule, 450 g brambor, 50 g hladké mouky, lžíčka petržele, papriky sladké, špetka pepře, 5 bobkových listů, 0,5 lžičky soli, máslo
Recept na přípravu:
Na rozehřátém tuku osmahneme cibulku a na kousky nakrájené brambory, poprášíme hladkou moukou, mletou paprikou a zalijeme rybím vývarem. Ochutíme pepřem, bobkovým listem a uvaříme do měkka. Kousky rybího masa krátce osmahnéme na másle, přidáme do rybářské polévky. Nakonec přidáme nakrájenou petrželi.
Další recepty:
Španělská česnečka do které přidáme rajčata.
Rychlá česnečka s osmaženými kostičkami housky.
Kuřecí vývar s drobením zdobíme zelenou petrželkou.
Francouzská bramboračka ke které přimícháme smetanu s rozkvedlanými žloutky.
Mozečková polévka se žloutkem.
Cibulačka z červené cibule - třetinu másla rozehřejeme.
Rajčatová omáčka z protlaku kterou vaříme na mírném plameni.
Italské těstoviny se špenátem důkladně promícháme.
Jemná cibulačka s nakrájenou pažitkou.
Topinky s játry osolíme a opepříme.
Pórková polévka s ovesnými vločkami a brambory.
Silná česnečka s nastrouhaným sýrem ve vajíčku.
Smetanová žampionová polévka, žampiony nakrájíme na slabší plátky.
Lososová polévka
Rybářská polévka má své chuťové kouzlo.