Recepty > ryby > rybářův řízek
Suroviny potřebné pro přípravu:
150g rybího filé, 250g vepřové plece, 1 cibule, 120g tvrdého sýra, 2 vejce, 1 starší houska, cca 100ml mléka, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce nasekané petrželky, 1 lžička mleté sladké papriky, sůl, mletý pepř, olej
vejce, hladká mouka a strouhanka na obalení
Postup přípravy:
Housku nakrájíme, pocákáme mlékem a necháme mléko nasáknout.
Maso, rybí filé a vymačkanou housku umeleme na masovém mlýnku, přidáme najemno nastrouhaný sýr, nadrobno nakrájenou mouku, cibuli, vejce, petrželku, papriku, osolíme a opepříme mletým pepřem. Důkladně promícháme, z hmoty vytvoříme oválné řízky, obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance a na rozpáleném oleji smažíme z obou stran dozlatova.
Rybářův řízek podáváme s brambory nebo bramborovou kaší a zeleninovým salátem.
Další recepty:
Kapr v alobalu na grilu chutná se zeleninovou přílohou.
Rybí karbanátky osmahneme dozlatova.
Polévka z krabích tyčinek posypaná při podávání lístky bazalky.
Rybí polévka z pstruha s osmaženou žemlí.
Pečený losos s vařenými brambory jako přílohou.
Segedínský guláš se zelím.
Přírodní kuřecí řízek podáváme s rýží.
Úhoř na másle zalitý vínem.
Aljašská treska na másle přelitá výpekem.
Žraločí steak z filetů.
Ryby nakládané na kyselo v octu.
Grilovaný hermelín s brusinkovou omáčkou a zeleninovým salátem.
Kapr na grilu potřeme a grilujeme.
Recept na holandský řízek
Recept, podle kterého připravíte pokrm rybářův řízek.