Recepty

Recepty > ryby > rybí filety s jablky

Rybí filety s jablky

Suroviny potřebné pro přípravu:

600g rybího filé, 1 cibule, 2 jablka, citronová šťáva, 3 lžíce sekaných mandlí, 1 kelímek zakysané smetany, máslo, sůl, mletý pepř

Postup přípravy:

Jednotlivé porce pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme mletým pepřem a necháme odležet. Poté je vložíme do vymazané zapékací mísy a pečeme asi 10 minut ve vyhřáté troubě. Mezitím na rozpáleném másle orestujeme nadrobno pokrájenou cibuli a na kolečka nakrájená jablka.

Každou porci polijeme zakysanou smetanou, pokryjeme vrstvou cibule a jablek, posypeme mandlemi a zapékáme ještě dalších 5-10 minut.

Rybí filety s jablky podáváme s brambory nebo bramborovou kaší jako přílohou.

Další recepty:
Rybí polévka z pstruha s osmaženou žemlí.
Grilované makrely během grilování otočíme.
Zeleninová polévka s ovesnými vločkami a nadrobno nasekanou petrželkou.
Pečený losos s vařenými brambory jako přílohou.
Vánoční kapří polévka recept na přípravu pochoutky na štědrodenní stůl.
Pikantní zelňačka s klobásou.
Ryby nakládané na kyselo v octu.
Polévka z krabích tyčinek posypaná při podávání lístky bazalky.
Cibule smažená dorůžova.
Segedínský guláš se zelím.
Kapr v alobalu na grilu chutná se zeleninovou přílohou.
Úhoř na másle zalitý vínem.
Aljašská treska na másle přelitá výpekem.
Recept na filety z lososa

Recepty
Motto

Recept, podle kterého připravíte pokrm rybí filety s jablky.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.