Recepty > polévky > rybí knedlíčková polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 cibule, 150g kořenové zeleniny, 200g rybího masa z částí kapra (hlava, ocas, odřezky), sůl, 2 kuličky nového koření, několik kuliček pepře, 1 vejce, hrst nasekané petrželky, mletý pepř, strouhanka na zahuštění, 30g másla, 30g dětské krupičky, 150g mrkve + celeru + pórku (vše nakrájené na nudličky), 100g hrášku
Recept na přípravu:
Dejte vařit cibuli, zeleninu a očištěné části ryby. Osolte, přidejte nové koření, pepř a uvařte doměkka. Polévku přeceďte, maso z ryby oberte, dejte do misky, přidejte vejce rozmělněné vidličkou, petrželku, sůl, pepř, zahustěte strouhankou a udělejte knedlíčky. V hrnci zpěňte na másle krupičku, mrkev, celer a pórek, zalijte vývarem, přidejte hrášek, uveďte do varu a zavařte knedlíčky.
Další recepty:
Bouillabaisse - mořské plody necháme rozmrazit.
Smetanová žampionová polévka kterou ozdobíme ozdobíme zelenou částí jarních cibulek.
Boršč s klobásou přelijeme zakysanou smetanou.
Bílá bramboračka zahuštěná jíškou.
Gulášová polévka z mletého masa kterou dochutíme polévkovým kořením.
Kuřecí vývar s nudlemi a nasekanou petrželkou.
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Staročeská kachna pečená při průběžném polévání výpekem.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou řelijeme horkým vývarem.
Staročeská bramboračka do které vklepneme žloutky.
Rybí placičky připravíme z file.
Krkonošské kyselo s uvařenými brambory.
Thajská kuřecí polévka dochucená limetkou a solí.
Rybí karbanátky
Rybí knedlíčková polévka má své kouzlo.