Recepty > polévky > rybí krémová polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
400 g rybího filé, 1 menší cibule, 2 hrstky na kousky pokrájené kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer), 1 lžíce másla, 1 lžíce oleje, 1 lžíce hladké mouky, sůl, citronový pepř, koření na bylinkové máslo, pažitka, opečené rohlíky
Recept na přípravu:
V hrnci rozpálíme olej s máslem, přisypeme mouku a za stálého míchání upražíme světlou jíšku. Zalijeme 1,5 litrem vody. Do hrnce přidáme filé pokrájené na kostičky, oloupanou cibuli rozkrojenou napůl, sůl a koření podle chuti, kořenovou zeleninu a asi 15 minut povaříme. Odstavíme a po částečném zchladnutí rozmixujeme dohladka. Podle potřeby dochutíme a vmícháme nadrobno pokrájenou pažitku. Při podávání na talíři posypeme opečenými kostičkami rohlíků.
Další recepty:
Hovězí na česneku vaříme do změknutí masa.
Krémová zelňačka do které přidáme drcený česnek a smetanu.
Rybí polévka se zeleninou a česnekem.
Tvarohová pomazánka s tuňákem na chléb.
Jihočeská bramboračka kterou ochutíme octem.
Bramboračka s houbami je vařená do změknutí brambor i hub.
Rychlá česnečka se sýrem a topinkou.
Rychlá česnečka s osmaženými kostičkami housky.
Kuřecí vývar s nudlemi dochucená nadrobno nasekanou petrželkou.
Rybí polévka z tresky filé.
Zelňačka s mrkví je nejlepší druhý den.
Rybí polévka z kapřích hlav s osmaženým rohlíkem.
Rychlá znojemská omáčka kterou podáváme s vhodnou přílohou.
Polévka z červené čočky a rajčat
Rybí krémová polévka přináší na talíře svoji chuť.