Recepty > ryby > rybí pěna ze šprotů
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 šproty v oleji, 50 g másla, sůl, pěpř, 2 limetky, 1/2 lžičky hořčice, 80g měkkého tvrohu, nadrobno nakrájená cibule, chléb
Postup přípravy:
Šprotům oddělíme ocásky, které odložíme stranou. Vidličkou šproty rozmačkáme, přidáme tvaroh, sůl, mletý pepř i hořčici a vyšleháme do jemné pěny. Chléb potřeme máslem. Limetky oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Na každý plátek chleba položíme plátek limetky a na ni sáčkem nastříkáme pěnu. Ozdobíme ocáskem rybičky, cibulkou a petrželkou.
Další recepty:
Aljašská treska na másle přelitá výpekem.
Žraločí steak z filetů.
Treska s rajčaty přelitá šťávou.
Drožďové knedlíčky důkledně prohněteme.
Tvarohová pomazánka s koprem pokapaná citronem.
Rybí karbanátky osmahneme dozlatova.
Úhoř na víně kterého připravíme na teflonové pánvi.
Rybí pomazánka mazaná na chléb.
Úhoř na másle zalitý vínem.
Rybí placičky osmažíme na rozpáleném oleji dozlatova.
Ryby nakládané na kyselo v octu.
Játra na cibulce s rýží.
Bramborová pomazánka se sýrem.
Špíz z úhoře
Recept, podle kterého připravíte pokrm rybí pěna ze šprotů.