Recepty > polévky > rybí polévka na víně s rajčaty
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
500 g ryb, 40 g cibule, 20 g petržele, 1 bobkový list, sůl, 6 celých pepřů, 3 lžíce oleje, 50 g celeru, 150 g rajčat, 100 ml bílého vína, 12 plátků osmažené bílé veky
Recept na přípravu:
Očištěné ryby uvaříme v osolené vodě, do které jsme přidali polovinu hrubě nakrájené cibule, petržel, bobkový list a celý pepř. Mezitím na pánvi zahřejeme olej, osmahneme zbylou cibuli, přidáme nakrájený celer, oloupaná rozkrájená rajčata a krátce podusíme. Zalijeme vínem, osolíme a opět chvíli dusíme. Uvařenou rybu vyndáme, rozkrájíme na menší kousky, vývar přecedíme, přidáme dušenou zeleninu s kousky ryb, přivedeme k varu a odstavíme. Polévku podáváme s osmaženými plátky bílé veky.
Další recepty:
Pórková polévka s drožďovými knedlíčky a vegetou pro dochucení.
Rajská polévka s těstovinami různého tvaru.
Houbovka se smetanou a pečivem.
Tortellini se sýrem a houbami těstoviny přimícháme do omáčky.
Kulajda s koprem a vejci pokud ji máme radši sladší, přidáme cukr.
Zelňačka s fazolemi do které přilijeme šlehačku.
Rybí placičky smažíme na rozpáleném oleji dozlatova.
Italská rajčatová omáčka kterou zjemníme máslem.
Krémová zelňačka s pokrájenou petrželkou.
Římské kuře podáváme s těstovinami jako přílohou.
Koprová kulajda do níž vmícháme na kousky pokrájená vejce.
Jemná cibulačka je ochucena nadrobno nakrájenou pažitkou.
Krémová bramboračka s osmaženou bramborou.
Rybí polévka s rajčaty
Ochutnejte recept rybí polévka na víně s rajčaty.